ERDOĞAN YÜKSEL

ERDOĞAN YÜKSEL

ERDOĞAN YÜKSEL'İN HAYATI

 Erdoğan YÜKSEL,1936 yılında İstanbul-Kadıköy'de dünyaya geldi. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdikten sonra 19636 yılında İngiltere'ye ardından Almanya 'ya gitti. Almanya'da ticaret yapmaya kararlı olan Erdoğan YÜKSEL tüm zorluklara rağmen 1965 yılında Almanya Köln şehrinde ilk Türk bakkalını açtı. Böylece anavatandan Almanya'ya gıdamaddeleri ithalatını başlatan ilk Türk olma unvanını almış ve bugün sayısı binlere ulaşan Türk- Bakkal-Marketlerinin de temelini atmış oldu.

   1967 yılında Almanya 'da "İstanbul Feinkost Gmbh'yi kurdu. Alman süpermarketlerindeTürk gıda ürünlerinin satılması Erdoğan YÜKSEL için çok önemli bir idealdi. Uzun ve zorlu çabaları sonrasında Almanya ve Avrupa'nın en büyük süpermarketi olan KARSTADT'ın Kölnmağazası için sipariş almayı başardı. Türkiye' den ürünlerin getirilmesi ve Almanya'da dağıtımı için bir nakliye şirketi kurdu. Çalışanlarının konut sorunlarını halletmek için merkezinin çevresinde bir mesken ve mescit hizmete soktu.

   Başarılı iş hayatı yanı sıra 1985 yılından itibaren 18 yıl süreyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Dürüst, İdealist, Yaratıcı, Girişimci alçak gönüllü ve hayırsever kimliği ile ön plana çıkan Erdoğan YÜKSEL ülkemizi yabancı memleketlerde de en iyi şekilde temsil etmekte ve göğsümüz kabartmaktadır. Ülkemiz için hayırlı yatırımlarda bulunan Erdoğan YÜKSEL, Zihinsel Engelli bireylere yardımda bulunmak amacıyla bir vakıf kurmuştur.

   2013 yılında mevcut okul binamızı yaptıran Erdoğan YÜKSEL'in adı ilçemizde bir anaokuluna verilmiş ve ilgili anaokulu Acıbadem Erdoğan Yüksel Anaokulu olarak okul öncesi çocuklara hizmet vermeye devam etmektedir.

   Okulumuzun yapımını sağlayan ve bir kız ile bir erkek evlat sahibi olan Erdoğan YÜKSEL, 3 Ekim 2022'de Almanya'nın Köln şehrinde vefat etmiştir.

   Okulumuza, öğrencilerimize ve ülkemize yaptığı yardımlar sebebiyle sayın Erdoğan YÜKSEL ve ailesine teşekkür ediyor, kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz.

           Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürlüğü

11.10.2018 590

                                                                                     

06-10-2022