TARİHÇE

TARİHÇE

 OKULUN TARİHÇESİ

 

1994 yılında Mediha Tansel Hanım Efendi'nin vefatının ardından bağışı sebebiyle kendileri tarafından ev olarak kullanılan bina Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla engelli bireylere hizmet verecek okul olarak tanzim edilmiştir.  1996-1997 eğitim öğretim yılından itibaren Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Kurucu müdürü Selahattin Bakır olan okulumuz ilk eğitime başladığında 3 sınıfta toplam 25 öğrenciye 3 öğretmen ile hizmet vermiştir.

                2004 yılında " Engelli Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması Projesi" ile öğrenci sayımız artmış ve 45 öğrenci kurumumuzdan istifade etmeye başlamıştır.

                2005 yılında Lions Kulüpleri tarafından okulumuza 2 adet iş eğitimi sınıfı yaptırılmış ve yemekhanemizin kapasitesi artırılmıştır.

                 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından kabul edilen " Social Leaning Talking Off Comeniuse" projesi ile okulumuz, İstanbul ilinde Avrupa Birliği projesi yapan ilk özel eğitim uygulama okulu olmuştur.

                2012 yılında Mayıs ayından itibaren okul binası yenileme çalışmalarından dolayı 2013 yılı eğitim öğretim dönemine kadar okulumuz öğrencileri Hamit İbrahimiye Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.

                2012-2013 eğitim öğretim döneminden itibaren okulumuz üç kademeye ayrılmış olup okulumuzun adı Mediha ve Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi olarak değişmiştir.

                 2013 yılında Hayırsever Erdoğan Yüksel tarafından okulumuzun yeni binası yaptırılmış olup 34 Aralık 2013 tarihinde açılmıştır.  Yenilenen okulumuzda 12 grup, 2 adet bireysel sınıf olmak üzere toplam 14 derslik, 1 spor salonu, 1 yaşam evi, 1 duyu bütünleme odası, 1 müzik odası, 1 yemekhane, 1 revir, 1 çok amaçlı salon, 1 bakım odası, 1 aile görüşme odası, 4 idari hizmetler odası yer almaktadır.

                2013 yılında okulumuzun II. kademesine ait "Our Europen Jigsaw-Where Every Piece is İmportant" ve İş Uygulama Merkezinin " We Can Work İt Out" projeleri ulusal ajans tarafından kabul görmüştür.

                 2017 yılında okulumuz İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Beyaz Bayrak´a layık görülmüştür. Okulumuzda Tübitak-4006, Öncü Kadıköy, Veli Akademileri, Sıfır Atık, Okulum Temiz vb. projeler uygulanmaktadır.

                Okulumuzda sırasıyla; Selahattin Bakır, Kubilay Yöntem, Seyfettin Keskin, Oğuz Çil, Zafer Güvenç müdürlük yapmıştır.

 

 

                                                                                                                                                      

11.12.2019 366

22-04-2019